Strokeplan Ltd - mobile golf services company located in Parola, Finland, enabling golfers and golfcourse to utilize mobile phone technology in golfing.
Strokeplan Ltd - Mobile Golf SolutionsKysymyksiä ja vastauksia

Asennus

Kuinka asennan Strokeplan Mobile Golf ohjelman ja rekisteröidyn strokeplan.com verkkopalveluun?

Koska Strokeplan on ns. self-signed Symbian application

1. Tarkista, että voit asentaa itse-hyväksyttyjä (ns. "self-signed") sovelluksia. S60 3rd puhelimissa valitse Työkalut->Sovell. Hall.->Valinnat->Ohjelman asennus = Kaikki sekä Varment. online-tark. = Ei käytössä

.

Valitse työkalut, navi-keskiSovelluksen hallintaValinnat->AsetuksetEsim. ylläolevat asetukset estävät Strokeplan asennuksen. Kirjoita alkuperäiset arvot muistiin ennenkuin muutat niitä.Ylläolevat asetukset sallivat Strokeplan asennuksen. Muista muuttaa arvot takaisin alkuperäiseksi heti onnistuneen asennuksen jälkeen, jotta suojaat puhelimesi!

2. Lataa StrokePlan sovellus osoitteesta strokeplan.com/download. Lataus on helpointa tehdä puhelimen omalla web-selaimella. StrokePlan-ohjelman latauskoko on n. 1.6 Mtavua. Jos haluat pienentää datansiirtokulujasi, voit vaihtoehtoisesti ladata asennustiedoston PC:lle ja ja siirtää sen sitten puhelimeesi esim. PC:n USB-kaapelia käyttäen.

3. Kun aloitat asennuksen, puhelimesi varoittaa ohjelmiston puuttuvasta varmenteesta, koska StrokePlan on ns. "self-signed" sovellus.

4. Jos puhelimessasi on vapaata tilaa n. 10-20 Mtavua, niin sovellus kannattaa asentaa puhelimen muistiin. Vaihtoehtoisesti voit asentaa ohjelman puhelimen erilliselle muistikortille, mutta jotkut SD muistitkortit saattavat olla hyvin hitaita.

5. Asennusohjelma huomauttaa StrokePlan-ohjelman tarvitsevan verkkoyhteyksiä voidakseen kommunikoida strokeplan.com-serverin kanssa. StrokePlan-ohjelma käyttää myös normaaleja puhelinyhteyksiä, kun soitat ohjelmalla golfkentälle esim. varataksesi peliajan.

6. Luettuasi ja hyväksyttyäsi lisenssiehdot ja kun asennus on päättynyt, poistu internet-selaimesta ja valitse Menu->Oma ja vieritä kursoria alaspäin, kunnes näet StrokePlan-ikonin (viheriöllä oleva golfpallo). Käynnistä StrokePlan sovellus.

7. Valitse Options->Player->Edit registration ja syötä pelaajatietosi. Etunimi, sukunimi, sukupuoli, maa ja sähköpostiosoite ovat pakollisia tietoja. Valitse "No course", mikäli kotikenttääsi ei ole puhelimessa (voit muuttaa kotikenttäsi oikeaksi, kunhan saanut yhteyden ja kyennyt lataamaan sen tiedot strokeplan.com serveriltä). Maa-koodia voi selata viisi riviä kerrallaan navi-vasen-oikea-näppäimin. Tarkista vielä kerran, että olet syöttänyt sähköpostiosoitteesi oikein, sillä jos rekisteröidyt ja sähköpostiosoitteesi onkin väärin, niin joudut ensin poistamaan koko sovelluksen (ks. seuraava vastaus) ja sitten asentamaan sen uudelleen. Syötä myös Recommended by kenttään sen pelaajan Strokeplan pelaajanumero (tai sen puuttuessa 0), joka suositteli sinulle Strokeplan ohjelmaa.

8. Valitse Options->Remote->Register/Modify, jolloin pelaajatietosi lähetetään Strokeplan serverille ja saat rekisteröintitunnukset.

9. Lähes välittömästi saat vastauksen "Confirm with SMS (text msg, do not alter it!) Your identity. Check also Your email."

10. Kun olet lähettänyt tavallisen, normaalihintaisen vahvistus SMS-tekstiviestin, palaa takaisin StrokePlan sovellukseen, olet nyt rekisteröitynyt. Tekstiviestillä vahvistat ainoastaan rekisteröintisi Strokeplan-palveluun, se ei mikään palveluntilauksen vahvistus eikä aiheuta sinulle muita kuluja kuin viestin lähetyskustannukset. Jos haluat myöhemmin käyttää Strokeplan Oy:n maksullisia palveluja (esim. reaaliaikainen kilpailunvalvonta), ole hyvä ja ota yhteyttä info@strokeplan.com

11. Saat myös sähköpostiisi ohjeet, kuinka helpotat uudelleen rekisteröintiä tulevaisuudessa (puhelimesi vaihtuu, uusi ohjelmaversio tms).

12. Testaa rekisteröintisi onnistuminen hakemalla golfkenttiä serverin tietokannasta. Valitse Options->Course->Search remote. Täytä golfkentän etsintäparametrit (esim. Course name "Safrvik"). Valitse Options->Find courses ja ohjelmaa hakee kriteereillä löytyvät kentät. Saat vastaukseksi listan golfkenttiä (tai "No courses found", jos kriteereillä ei löytynyt mitään). Valitse listalta kotikenttäsi keski-Navi-näppäimellä. Jos saat virheilmoituksen "Failed. User identification failed. Check Your email ...", niin tarkista, että olet kirjoittanut salaus-avaimen (Encrypt.key) oikein.

13. Jos muutit Työkalut->Sovell. Hall.->Valinnat->Ohjelman asennus arvoa tai Varment. online-tark. arvoa, niin muista muuttaa arvo takaisin alkuperäiseksi heti onnistuneen asennuksen jälkeen, jotta suojaat puhelimesi!

14. Lataa kotikenttäsi tiedot tai syötä ne itse StrokePlan-ohjelmaan, jos kenttää ei löydy tietokannasta.

15. Ohjelman kaikki ilmaiset ominaisuudet ovat vapaasti käytettävissäsi ja ilmaiset ilman mitään velvoituksia.

Kuinka poistan StrokePlan Mobile Golf ohjelman kokonaan puhelimesta?

Käynnistä StrokePlan ohjelma ja valitse Options->Settings->Clean Up valmistaaksesi StrokePlanin-ohjelman poistoa varten. StrokePlan-ohjelma kytkeytyy serverin tietokantaan ilmoittaen, että pelaajatunnuksesi sekä kaikki piste- ja kenttätietosi voidaan merkitä poistettavaksi serveriltä. Sen jälkeen StrokePlan-ohjelma poistaa kaikki ohjelman luomat tiedostot, joita ei voida poistaa normaalissa sovelluksen poistorutiinissa. Tämän jälkeen poistu StrokePlan-ohjelmasta ja valitse Työkalut->Sovell. hall.->Poista ja poista loput StrokePlan-ohjelman tiedostoista.

Uusimman StrokePlan ohjelman päivitys?

StrokePlan-ohjelma säilyttää StrokePlan pelaajatunnuksesi sekä salasanasi, kun asennat uudemman version. Tämänhetkisessä versiossa kaikki muut ohjelman kenttä- ja piste yms. tiedot täytyy hakea serveriltä sen jälkeen, kun olet asentanut uudemman version. Ennenkuin asennat uudemman ohjelmaversion, kirjoita muistiin Options->Settings kahden viimeisen kentän Inst ID ja Encrypt.key arvot. Kun olet asentanut uuden version, niin älä syötä pelaajatietojasi, vaan valitse Options->Player>Edit re-registration ja syötä aiemmat Inst ID ja Encrypt.key arvosi. Valitse sitten Remote->Send re-registration ja vahvista uudelleen-rekisteröitymisesi SMS-tekstiviestillä. Jos uudelleen rekisteröinti epäonnistuu (jompikumpi arvo Inst ID tai Encrypt.key ovat väärin), Sinun täytyy asentaa ohjelma uudelleen ja rekisteröityä uutena pelaajana.

Kuinka siirrän aiemman puhelimeni StrokePlan-ohjelman käyttölisenssin ostamaani uuteen puhelimeen?

Avaa vanha puhelimesi ja valitse Options->Settings ja kirjoita muistiin aiempi tunnuksesi (Instance Id) ja salaus-avaimesi (Encrypt.key ), jotka ovat Settings-asetuksissa. Poista tämän jälkeen vanha StrokePlan ohjelma vanhasta puhelimestasi. Asenna uusi StrokePlan ohjelmaversio sen jälkeen uuteen puhelimeesi ja valitse Options->Player>Edit re-registration ja syötä vanha Instance Id ja salaus-avain (Encrypt.key). Valitse sitten Remote->Send re-registration Uudelleen rekisteröitymisen jälkeen vahvistus tekstiviesti (SMS-viesti)Strokeplan.com puhelinumeroon +358-50-5147485.
(Voit myös tehdä vahvistuksen sähköpostilla, jos päätät olla lähettämättä SMS-tekstiviestiä) Vastaavalla tavalla menetellään myös, mikäli kadotat puhelimesi ja ilmoitat katoamisesta meille. Jos rekisteröidyt uutena pelaajana, niin Strokeplan-serveri tarkistaa löytyykö pelaajanimi/sähkopostiosoite yhdistelmä jo tietokannasta ja lähettää tarvittaessa Encrypt.Key-avaimen sähkopostiosoitteeseesi.

Kuinka määritän kotikenttäni, oletus tiin sekä tuloskortin ulkoasun?

Hae kotikenttäsi tiedot Strokeplan.com serveriltä tai jos niitä ei löydy, niin syötä kotikenttäsi tiedot puhelimeen ja lähetä ne Strokeplan-serverille. Strokeplan Oy tarkistaa kenttätiedot mahdollisuuksien mukaan ja ne tulevat saataville serveriin yleensä alle päivän kuluessa. Lataa sitten kotikenttäsi tiedot puhelimeesi ja Score-näytöllä valitse Options->Settings ja valitse oletuskenttään (Default course) ja oletustiiksi (Default tee) haluamasi arvot. Talleta valintasi Options->Local->Save toiminolla. Joka kerran kun käynnistät StrokePlan-ohjelman, nämä arvot haetaan tyhjään pistekorttiisi. Muuta myös pelaajatietosi Score->Player->Edit ja muuta kotikentäksesi haluamasi kenttä. Huomaa, ettei oletuskentän tarvitse olla sama kuin kotikenttäsi ja voit siten olla jonkun klubin jäsen ja kuitenkin pelata useimmat pelisi jollain muulla kentällä. Tuloskortin ulkoasu määritetään joko tilapäisesti Options->Show tai pysyvästi oletukseksi Options->Settings ja valitsemalla Default View=18, 9, 3, 1 sekä tallettamalla asetus Options->Local->Save. Tuloskortti voidaan näyttää usealla eri tavalla: 18 väylää, 9 väylää, 3 väylää (vaakasuoraan) tai yksi väylä (tuloksen syöttö pystysuoraan). Kokeile niitä kaikkia Options->Settings, sillä puhelimissa on erikokoisia näyttöjä ja tuloskortti skaalautuu siten näytölle hieman erilailla. Jos puhelimessasi on kosketusnäyttö, voit käyttää tuloskorttinäyttöä, kuten ohjelman muitakin näyttöjä hyödyntäen kosketusnäytön ominaisuuksia.

Tulosjkortissa käytetyt lyhenteet:

ST = Stableford

P = Stableford pisteet, bogey pisteet

F = FIR, Fairway In Range, väyläosuma

G = GIR, Green In Regulation, par-2 griinillä

P = Puttien lukumäärä (vihreä)

S = Special, Lost ball, Water yms. rangaistukset

S = Strokes (lyönnit joko väylätulos/in/out/total)

Missä puhelimissa StrokePlan toimii?

StrokePlan tukee S60 3rd Edition puhelimia sekä UIQ2.0/UIQ2.1/UIQ3.0/UIQ3.1 puhelimia. Seuraavat S60 3rd puhelimet on todettu täysin toimiviksi: Nokia: N80, N91.

Muita S60 puhelimia: Nokia E60, E61, N93, N95, E71, 6120, 6121, N77, 5700, E65, E66, 6110, E90 Communicator, N76, 6290, N75, E62, E50, 5500, N73, N71, N92, E70, 3250, E51, N81, N82, N78, N96, 6220, N79, N85, E72, E75, 5800 XpressMusic, E63, N97, Panasonic X800, Samsung SGH-D720, SGH-D730, SGH-i450, SGH-i520, SGH-i550, SGH-i560, i7110, L870, LG LG-KT610.

UIQ2.x puhelimia: Sony-Ericsson P800, P900, P910, Motorola A920, A925, A1000, M1000, BenQ P30, Arima U308.

UIQ3.x puhelimia: Sony-Ericsson P990i, M600i, W950i, W960i, P1i, G700, G900, Motorola MOTORIZR Z8, MOTO Z10.

StrokePlan Oy ei voi taata, että jokaisen puhelimen jokainen käyttöjärjestelmäversio toimisi moitteetta, sillä puhelinvalmistajat päivittävät silloin tällöin puhelimiensa käyttöjärjestelmiä, kun huomaavat ohjelmistoissaan vakavia virheitä. Mikäli mahdollista, niin käytä aina puhelinvalmistajasi viimeisintä käyttöjärjestelmäversiota. Kun olet asentanut StrokePlan ohjelman, sinulla 4 viikkoa aikaa tutustua ohjelmaan ja sen kaikkiin on-line-ominaisuuksiin. Näin saat selkeän kuvan Strokeplan-ohjelman laadusta ja toiminnoista ja voit perustaa päätöksesi tilauksestasi ohjelman ilmaiseen koekäyttöön tai jatkaa rajattujen, Settings>Usage=Tourist, täysin ilmaisten toimintojen käyttämistä. Huomaa, että vanhemmissa UIQ2.x puhelimissa on rajallinen muisti ja varsinkin tarkat kartat saattavat aiheuttaa virheilmoituksen "Out of memory" muistin loppuessa. Muuten ohjelma kuitenkin toimii normaalisti.

Sopiiko Strokeplan ohjelma myös Frisbee Golfiin?

Kyllä. Muuta puhelimessa ohjelman asetukset: valitse Options>Settings, sitten Services: Frisbee Golf ja lopuksi talleta asetukset komennolla Options>Local>Save entry. Sen jälkeen voit hakea frisbee golfkenttiä, pelaajia jne. Jos rekisteröidyt vain web-käyttäjäksi, voit tallettaa Frisbee golf-asetuksen myös pelaaja-asetuksissa rekisteröitymis-sivulla. Kaikki muut Services-palvelutasot on tarkoitettu golfaajille.

Tuloskortit ja pisteet

Kuinka teen uuden tuloskortin golfkierrokselle?

Valitse Score-näytöllä Options->Score->New entry. Syötä lähtöaikasi ja valitse Local->Save entry talletaaksesi kortin. Paina Back tai kynä-näppäintä ja aloita golfkierroksesi.

Miksi lyöntipeli/reikäpeli (stroke play/match play) on mukana tuloskortissa?

Voit pelata sekä lyönti- että reikäpeli (stroke play, match play) pistelaskusäännöin ilman, että osallistuisit johonkin kilpailuun (tournament).

Haluan seurata myös pelini yksityiskohtia (FIR, GIR, putit yms)? Kuinka luon niille omat sarakkeet?

Valitse Score-näytöllä haluamasi pelaaja sarake ja valitse Options->Player->Edit ja sitten Track->FIR, GIR, Putts, Special. Seuranta toimii nyt pelaajalle nykyisen tuloskortin osalta. Jos pelaaja haluaa seurata FIR, GIR yms. kaikilla golfkierroksillaan, niin valitse Options->Player->Local->Save entry, jolloin arvot talletaan pelaajan oletusarvoiksi. Jos muutat pelaajatietoja, niin kannattaa myös päivittää pelaajatietueesi Strokeplan.com serverillä, valitse Options->Player->Remote->Register/modify. Huomaa, että vaikka voit muuttaa seuranta-sarakkeita muillekin pelaajille kierroskohtaisesti, niin voit muuttaa ainoastaan omia pelaajatietojasi Strokeplan-serverillä.

Muistiavut Special lyönneille:

1=M niinkuin Move ball

2=B niinkuin Bunker

3=D niinkuin Double-touch

4=P niinkuin Penalty

5=L niinkuin lost ball

6=O niinkuin out

7=S niinkuin sand save

8=V niinkuin very special

9=W niinkuin water

0=Mulligan (Et voi syöttää 0 ennenkuin olet syöttänyt jonkun muun numeron)

Rangaistukset näytetään isolla kirjaimella.

FIR ja GIR arvojen tulkinta?

StrokePlan-ohjelman Settings-asetutuksissa voit muuttaa FIR (Fairway in regulation) ja GIR (Green in regulation) tulkintaa: 1 saavutetuksi/ 0 ei saavutettu tai 0-9, jonka voit tulkita itse esim. FIR 3 siten, että kaikki kolme lähestymislyöntiäsi löit väylälle tai väylältä. Näin harjoituskierrostesi tiedot ovat tarkempia. Voit käyttää myös ainoastaan arvoa 1 tai 0, mikäli haluat seurata lyöntejäsi tuttuun tapaan.

Kuinka varmistan, että tulokseni säilyy vaikka puhelimestani loppuisi virta?

Talleta tiedot aina muutaman reiän välein, varsinkin jos tiedät että puhelimesi akku ei ole täynnä. StrokePlan-ohjelman virrankulutus on hyvin pieni, mutta muut samanaikaisesti ajamasi sovellukset eivät välttämättä ole ohjelmoitu virtaa säästäviksi. Huomaa, että virrankulutus on aina suurehko, kun käytät puhelimesi WLAN-yhteyttä, olipa kysymyksessä sitten mikä ohjelma tahansa.

Kuinka StrokePlan laskee kierrokseni HCP:n?

StrokePlan laskee HCP kaavalla:

113 * (tulos - Course Rating)) / Course Slope = HCP

StrokePlan-ohjelma ei laske virallista HCP arvoasi.

Tuloskortti-näytön näppäinkomennot

Valitaksesi pelaajan tiin, siirrä kursori pelaaja sarakkeen ylimpään kenttään ja käytä navi ylös-alas näppäimiä tai 1-6 näppäintä tiin valintaan.

Paina enter (navi-keski) tai navi-oikea siirtyäksesi seuraavaan kenttään. Hash-näppäin # vaihtaa navi-näppäimen toiminnan nelisuuntaisen siirtymisen # ja vaakasuuntaisen siirtymisen/datan syöttö tilaan -. Käytä navi ylös-alas näppäimiä (vaaka/data-tila) tai numeronäppäimiä arvojen syöttöön.

Kuinka lisään pelaajan tuloskortille?

Valitse Options->Player->Add lisätäksesi uuden tyhjän pelaaja-sarakkeen. Siirry sarakkeeseen ja valitse pelaaja joko puhelimen muistista Options->Player->Select local tai etsi rekisteröitynyttä pelikierroksen kumppaniasi strokeplan.com serveriltä Options->Player->Search remote. Valitse haluttu pelaaja listalta navi-näppäimellä (ylös-alas-keski).

Pisteeni on lukittu, enkä voi muuttaa niitä?

Jos olet pelannut täyden kierroksen 18 väylää, niin StrokePlan-ohjelma "lukitsee" tuloksia talletettaessa kunkin täyden 18 sarakkeen jolloin vahingossa tehdyt muutokset estyvät. Voit vapauttaa lukituksen siirtymällä pelaaja-sarakkeen alimpaan keltaiseen kenttään (net, in tai out) ja poistaa sen navi-ylös-alas näppämillä muuttaen kentän vihreäksi. Voit myös lukita esim. ainoastaan 9 väylää out tai in, jolloin arvojen vahingossa muuttuminen estyy myös puhelimen ollessa taskussa.

Pelasin ainoastaan 9 väylää. Miksi StrokePlan näyttää 18 väylän tuloksen?

Jos olet pelannut vain 9 väylää in tai out, niin StrokePlan-ohjelma kertoo sinulle heti millaisen tuloksen saat, jos jatkat kierrosta samaan tapaan. Myös hcp voidaan laskea. Jos tasoituksesi on yli 30, niin 9 väylän tuloskin on riittää sen muuttamiseen.

Kuinka etsin ja lataan puhelimeeni strokeplan.com serverille tallettamiani pisteitä?

Valitse Score-näytöllä Score->Search remote. Valitse haluamiasi kenttä ja/tai kilpailu (tournament), jos haluat hakea jonkun erityisen tuloksesi. Valitse "No Course" ja "No tournament" hakeaksesi listan kaikista tuloskorteistasi. Lähtöaika (Teetime) kenttä rajoittaa haun koskemaan vain sitä myöhempiä tuloksia. Valitse Remote->Search käynnistääksesi haun. Valitse palautetulta listalta haluamasi tuloskortti navi-keski-näppäimellä, jolloin se ladataan puhelimeesi. Jos tuloskortin kentän tiedot eivät enää ole puhelimessasi, niin ohjelma kysyy, haluatko ladata myös kentän tiedot serveriltä.

Kuinka julkaisen tuloskorttini strokeplan.com serverillä?

Valitse Score näytöllä Options->Score->Edit. Valitse sitten Options->Remote->Publish/remove. Tuloskorttisi julkaistaan osoitteessa /scores/SCOREID.html ja se on saatavilla 24 tunnin ajan. Valitse Options->Remote->Publish/remove uudelleen, jos haluat poistaa tuloskorttisivun julkisen jakelun ennenkuin se poistetaan automaattisesti. Koska tuloskortti on julkisella web-sivulla, niin yksityisyyden suojaamiseksi harjoituskierroksen pelaajista näytetään tuloskorttisivulla vain etunimet. Kilpailujen tuloskorteissa näytetään sekä etu- että sukunimet.

Kuinka näen pistetilastoni strokeplan.com-serverillä?

Käytä omia pelaajakohtaisia PlayerId ja Credentials-arvojasi (Options->Player->Edit), kun kirjaudut pelaajakohtaisille sivuillesi osoitteessa /golf/LoginStat.aspx. Login sivuilla on myös demo-käyttäjätunnukset, jotta voit tutustua pelaajakohtaisiin tilasto- ja pistekorttisivuihin. Kirjautumisen vaativat tilasto- ja tuloskorttisivut muodostetaan dynaamisesti ja pelaaja voi hakea ja tilastoida vain joko omia tuloskorttejaan tai myös niiden pelaajien tuloksia, jotka ovat linkittäneet hänelle oikeuden omiin tuloksiin (ks. seuraava).

Kuinka linkityn haluamieni pelaajien kanssa?

Etsi ja hae serveriltä puhelimessa tuloskortille sen pelaajan tiedot, jonka kanssa haluat linkittyä. Valitse sitten Options->Player->Edit ja edelleen Options->Remote->Link/remove. Oikeuden peruminen tehdään samalla toiminnolla (remove). Voit hakea linkittämäsi pelaajat komennolla Options->Player->List linked players, jos tuloskortin fokus oli omassa pelaajasarakkeessasi. Jos pelaajan "Search privacy" = "Credentials has to match", niin syötä (tai vielä parempi, että hän itse syöttää) credentials-arvo pelaajatietoihin. Olet nyt myöntänyt toiselle pelaajalle oikeuden katsella tuloksiasi ja tilastojasi. Kun hän kirjautuu pelaajakohtaisille sivuilleen osoitteessa /golf/LoginStat.aspx, niin hän voi valita, katseleeko hän omia vai sinun tuloksiasi. Kirjautumisen vaativat tilasto- ja tuloskorttisivut muodostetaan dynaamisesti ja ainoastaan strokeplan-palveluun rekisteröityneet pelaajat voivat hakea joko omia tai yhteisiksi linkitettyjä tuloksia.

Miten annan käyttöoikeuksia linkittämilleni pelaajille?

Valitse Options->Player->List linked players, jolloin näet keiden kanssa olet linkittynyt. Kustakin linketystä pelaajasta näet kaksi riviä: Ensimmäinen rivi (alussa numero) kertoo mitä katseluoikeuksia pelaajalla on sinun tietoihisi, toinen rivi (alussa 'My') kertoo mitä katseluoikeuksia sinulla on hänen tietohinsa.

Stat = voi katsella toisen pistetilastoja
Sco = voi katsella toisen pistekortteja
Priv = voi katsella toisen omalle sivulle lataamia kuvia / videoita
Next = näet toisen seuraavan tulevan kierroksen tii-ajan ja kentän, jos pelaaja on tallettanut sen kantaan
Phone = näet numeron/ voit soittaa toiselle pelaajalle
Email (@) = näet pelaajan sähköpostiosoitteen


Link-menulla voit sallia (Accept) tai kieltää (Reject) pelaajan linkittymisen kanssasi. Voit myös hakea aiempia pelikavereitasi, joiden pelitulos on joskus talletettu samalle tuloskortille kuin sinun. Rights -menulla sallitaan tai poistetaan yo. yksittäisiä käyttöoikeuksia linkitetyltä pelaajalta.

Kuinka jaan julkisesti pistesivuni?

Valitse pelaajatiedoissasi Vieraat ja valitse haluamasi julkaisutapa. Kaikki käyttäjät voivat silloin nähdä yksityisen pistesivusi osoitteessa: /golf/ScoresStat.aspx?guestid=YOUR_PLAYERID. Huomaa, että he eivät näe linkittämiesi pelaajien tietoja.

Golfkentät

Kuinka syötän uuden kentän tiedot?

Siirry Course-näyttöön kynä-näppäimellä tai menuvalikosta (UIQ). Valitse Options->Course->Edit ja Options->Local->New Entry. Huomaa, että ensimmäinen kenttätunnus (CourseID) muuttuu arvoksi New. Jos sinulla ei ole kentän administrator oikeuksia ja haluat silti muuttaa kentän otsikkotietoja, niin valitse myös silloin Options->Course->Edit ja Options->Local->New Entry ja talleta kenttä lopuksi uutena kenttänä tietokantaan. Strokeplan Oy tarkistaa muutoksesi ja muuttaa alkuperäisen kentän tiedot serverin tietokantaan tarkistuksen jälkeen. Vaikka oletkin nyt syöttämässä uuden kentän tietoja, niin aiemmman kentän tiedot on jätetty esimerkiksi, siitä mitä tietoja kenttiin tulee syöttää. Jos valitset kentän väyläkooksi 9, niin out (1-9) syötetyt tiedot kopioidaan in-osaan (10-18). Strokeplan-ohjelma osaa käsitellä 3-, 6- sekä 9-väyläiset kentät. Kenttaätiedot kopioidaan ensimmäisiltä väyliltä muille väylille: (esim. 6-väyläisen kentän ensimmäiset 1-6 kopioidaan 7-12 ja 13-18 väyliksi). Myös karttapisteet kopioidaan ensimmäisiltä muille väylille. Kun olet syöttänyt esim. 6-väyläisen kentän 1-6 väylät, voit sen jälkeen muuttaa väyliä 7-12 ja/tai 13-18, jos se on tarpeen. Jos kenttä koostuu useasta väylästöstä esim. 18+18+9 ja kun syötät toisen tai kolmannen väylästön, hae ensin 1:n tiedot ja valitse Options->Edit ja Options->Local->New entry, jolloin kentän otsikkotiedot toistuvat samanlaisina, joudut lisäämään kentän nimeen (Coursename) vain väylästön nimen sekä vaihtamaan väyläkoon oikeaksi. Muuta kaikki tiedot oikeiksi ja valitse Options->Local->Save entry. Kentät, jotka talletat vain puhelimeen saavat tunnuksen (Course ID) väliltä 101-999. Strokeplan.com serverin tarkistetut kentät saavat tunnuksen väliltä 1001-99999. Paina kynä-näppäintä tai siirry käyttäen Options->View->Course takaisin kentän tii-etäisyys näyttöön. Tarkista ja testaa, että Course URL (kentän wwww-osoite), sähköpostiosoite ja peliajanvaraus puhelinnumero ovat oikein ja että puhelinnumero on kansainvälisessä muodossa:

+maakoodi-aluekoodi-puhelinnumero

esim. Strokeplan Oy:n puhelinnumero on +358-50-5147485.

Testaa yhteystiedot käyttäen Options->Contact valikkoa. Kun testaat esim. sähköpostiosoitteen toimivuutta, niin ohjelman suoritus siirtyy puhelimen sähköpostiohjelmaan tai www-testissä selaimeen. Palaa takaisin Strokeplan-ohjelmaan, kun olet testannut yhteystietojen oikeellisuuden ja hae muuttamasi kenttä uudelleen näytölle (id välillä 101-999). Vaihda tii-etäisyys näytölle kynä-näppäimellä tai valitsemalla Options->View->Course. Tarkista, että olet valinnut Options->Columns->Modify, jotta voit muuttaa etäisyystietoja. Siirrä kursorivasempaan yläkulmaan ja valitse pisimmän tiin väri kahdella numeronäppäimellä: 01=White, 02=Yellow, 03=Blue, 04=Red, 05=Black, 06=Green, 07=Orange, 08=Magenta, 09=Cyan, 10=Gold, 11=Silver, 12=Bronze, 13=Purple, 14=Teal. Syötä tiin väri: pisin tii vasemmalle ja lyhin tii oikealle. Jos kentän värikoodi puuttuu käytä lähintä sopivinta väriä tai maanosasta riippuen tyypillistä USA:n värikoodia (Gold, White, Blue , Red) tai eurooppalaista vastaavaa (White, Yellow, Blue, Red). (Lähetä tieto puuttuvistä värikoodeista info@strokeplan.com , kiitos). Syötä kunkin väylän pituus joko metreinä tai jaardeina riippuen kentän käyttämästä yksiköstä. Syötä myös sekä miesten että naisten course rating ja slope-arvo. Voit lisätä yhteensä kuusi eri tiietäisyys-saraketta valitsemalla Options->Columns->Add. Lopuksi, syötä väylien par ja hcp-vaikeusjärjestys ja talleta kentän tiedot puhelimeesi valitsemalla Options->Course->Local->Save ennenkuin lähetät tiedot serverille. Valitse sitten Options->Course->Edit uudelleen ja tarkista ja muuta kentän otsikkotietoja, mikäli havaitset niissä virheitä tai puutteita. Muutosten jälkeen muista tallettaa kentän tiedot ensin paikallisesti (local) valitsemalla Options->Course->Local->Save, koska tiedot lähetetään aina puhelimen tietokannaan talletetuista kentän tiedoista. Lopuksi lähetä kentän tiedot Strokeplan-serverille valitsemalla Options->Upload course. Kun serveri on tallettanut tiedot, niin se palauttaa puhelimeesi kentän uuden väliaikaisen tunnuksen, joka on suurempi kuin 1000000 ja tarkoittaen, että kenttä on haettavissa Strokeplan-serverissä, mutta sen tietoja ei ole vielä tarkistettu. Kun Strokeplan Oy on tarkistanut lähettämäsi kentäntiedot, niin kentän tunnus (Course ID) muutetaan vielä kerran välille 1000-99999 osoittamaan, että kyseisen kentän tiedot on tarkistettu ja sen voi valita kotikentäksi. Strokeplan Oy pyrkii varmistamaan yhteystiedot, mutta ei voi taata niiden oikeellisuutta.

Mitä eroa on "tarkistetut kentät" ja "uudet kentät" haulla? Kuinka saan oikeudet hakea myös "uusia kenttiä"?

Uudet Strokeplan-serverille ladatut tarkistamattomat kentät ovat tunnukseltaan suurempia kuin 1000000, kun niiden tietoja ei ole vielä tarkistettu. Kun Strokeplan Oy tai joku muu luotettava osapuoli on tarkistanut kentän tiedot, niin kentän tunnus (Course ID) muutetaan välille 1000-99999 osoittamaan, että kyseisen kentän tiedot on tarkistettu. Jotta voisit hakea myös tarkistamattomia kenttiä, niin sinulla täytyy olla joko

a) StrokePlan tilaus

b) tai olet suositellut StrokePlan-ohjelmaa kolmelle (3) golfarille ja he ovat viitanneet pelaajatunnukseesi rekisteröityessään Strokeplan-palveluun Pelaaja tietojen Recommended by-kentässä.

Kuinka korjaan kentän tietoja ja lataan korjatut tiedot Strokeplan.com serverille?

Hae kentän uusin versio strokeplan-serveriltä. Puhelimen StrokePlan-ohjelma lukee kentäntiedot aina puhelimen tietokannasta, jos sekä puhelimen että serverin kenttätietojen viimeisin muutospäivä on sama, vaikka tekisitkin haun serveristä. Korjaa virheelliset kenttätiedot oikeiksi ja lisää mahdolliset puuttuvat tiedot. Testaa tai tarkista kentän yhteystiedot, jos muutit niitä valitsemalla Options->Contact. Muutosten jälkeen talleta kentäntiedot ensin paikallisesti (local) valitsemalla Options->Course->Local->Save, koska tiedot lähetetään puhelimen paikallisesta kopiosta. Lopuksi lähetä kentäntiedot Strokeplan-serverille valtsemalla Options->Upload course. Jos kentän yhteystiedot ovat jo kannassa, mutta tii-etäisyydet puuttuvat kokonaan, niin ensimmäisellä tii-etäisyyksien päivittäjällä on oikeus lisätä tii-etäisyydet.

Kuinka etsin ja lataan kenttiä ja karttoja puhelimeeni Strokeplan.com serveriltä?

Valitse Options->Course->Search remote avataksesi kentän etsintäkriteerit-näytön. Syötä haluamasi arvot Course name, Zip, City jne. (navi-center avaa/valitsee edit tilan) voit hakea myös nimen osalla: esim. "ebble" löytää Pebble Beach golf course jne. Haku suoritetaan ilman aksentteja, ä-pisteita tai isoja kirjaimia esim. hyvinkää ja HYVINKAA tuottaa saman hakutuloksen, joten vaikeasti kirjoitettavien turistikenttien nimiä ei tarvitse kirjoittaa kovin tarkasti. Voit myös jättää kriteerit tyhjiksi, jolloin palautetaan 30 ensimmäistä kenttää. Valitse Options->Find courses aloittaaksesi haun. Valitse löydetyltä kenttälistalta haluamasi kenttä navi-näppäimellä (ylös, alas = selaa, keski = valitse). Haettava kenttä on aina valittava Navi-keski-näppäimellä (enter), myös silloin, kun vain yksi kenttä on löytyy, koska voi olla, että löytynyt kenttä ei olekaan se käyttäjän haluama. Listan toisen sarakkeen kirjain tarkoittaa C = Kentästä on vain perus/yhteystiedot (Course), M = kentästä on myös kartta (Map). Puhelimen StrokePlan-ohjelma lukee kentäntiedot aina puhelimen tietokannasta, jos sekä puhelimen että serverin kenttätietojen viimeisin muutospäivä on sama, vaikka tekisitkin haun serveristä eli jos haluat ladata kentän tiedot uudestaan (esim. haluat puuttuvan kartan, jota et ladannutkaan ensimmäisellä kerralla), niin sinun on ensin poistettava kenttä puhelimesta, koska puhelimen ja serverin kenttätietojen muutospäiväys on sama.

Miesten ja naisten Course Ratings ja HCP (tasoitus)

StrokePlan-ohjelmaan voi määrittää erilliset Course Rating ja Hcp arvot sekä miehille että naisille. Jos course rating-arvoa ei ole määritetty, niin Hcp-arvoakaan ei voida laskea.

Haluan saada kotikenttäni toimitsija- ja/tai kentäntietojen muutosoikeudet?

Tiedustele ensin klubiltasi/kentältäsi, onko heillä jo joku Strokeplan yhteyshenkilö, jolla on ao. oikeudet ja joka voi delegoida ja myöntää oikeudet sinulle tarvittaessa. Jos kentälläsi ei ole yhteyshenkilöä, niin voit silti saada saada strokeplan.com-serverissä olevien kotikenttätietojen muutosoikeudet, jos olet Strokeplan tilaaja. Ole hyvä ja ota yhteyttä info@strokeplan.com .

Kartat

Kuinka lisään omia karttojani StrokePlan ohjelmaan?

Siirrä ensiksi karttakuvasi (jpg, png, gif yms.) puhelimeen. Jos jokainen väylä on omana kuvanaan, niin sinun noudatettava seuraavaa nimeämistapaa: mymapfile_01.jpg, mymapfile_02.jpg, mymapfile_03.jpg, ..., mymapfile_18.jpg. Huomaa että väylien 1-9 nimessä on oltava nolla (0), niin että kaikki väyläkuvien tiedostonimet ovat samanpituisia. Esimerkissä oleva "mymapfile" osan voit vaihtaa haluamaksesi nimeksi. Kun olet kopioinut tiedostot puhelimeen, valitse Options->View->Map. Vaikka Kartta-näytössä ei näy tuttuja Options ja Back näppäin-nimiä, mutta ne ovat silti käytettävissä. StrokePlan käyttää koko näyttöalueen kartan näyttämiseeen, jolloin pelin suunnittelu on mahdollista jopa 176x208 kokoisella näytöllä. Paina vasenta ylänäppäintä (Options) valitaksesi Options->Map->Edit. Valitse Options->Local->New entry. Siirrä kursori Mapfile-kenttään ja paina navi-keski-näppäintä. Kirjoita osa tiedostonimestä etsimistä helpottavaan edit-kenttään. Valitse ensimmäisen väylän tiedosto esim. mymapfile_01.jpg) ja paina navi-keski-näppäintä. Olet nyt takaisin map edit tilassa ja ensimmäisen tiedoston nimi ja sijaintihakemisto ovat näkyvissä opikeissa kentissään. Siirrä kursori alaspäin Map Image count kenttään ja valitse joko 1, 9 tai 18 riippuen siitä monellako kuvalla kentän väylät esitetään. 9 väylän kenttä koostuu aina kahdesta kierroksesta. Valitse haluamasi lyöntilinjojen ja -pisteiden väri riippuen kartan kontrastista, tummahkoon karttaan on parasta valita valkea väri, vaaleaväriseltä kartalta tumma väri taas erottuu parhaiten. Jos aiot käyttää puhelinkarttaa pelatessasi, ota huomioon myös kuvan kontrasti aurinkoisella säällä. Useimmissa puhelimissa löytyy katselukulma, joka on selvälukuinen myös auringossa. Voit myös vaihtaa lyöntilinjan väriä milloin vain. Talleta karttatietue valitsemalla Options->Local->Save. Karttaa ei ole vielä yhdistetty mihinkään kenttään, mutta StrokePlan-ohjelma on nyt tietoinen sen olemassaolosta. Muista golfkentällä karttaa käyttäessäsi golfetiketti, älä hidasta muiden pelia, kynä-näppäimellä vaihdat nopeasti kartta-näytöstä takaisin tuloskortti-näyttöön.

Kuinka yhdistän kartan haluamaani golfkenttään?

Valitse Kenttä-näytössä Options->Course->Edit ja vieritä kursori alas sMapId-kenttään. Paina navi-keski-näppäintä valitse StrokePlan-ohjelman kartoista haluamasi.

Karttanäytön näppäinkomennot? Kuinka kalibroin tii-etäisyydet?

Alussa tiedetään vain väylän pituus mitattuna taitepisteiden kautta. Kalibroinnissa sijoittetaan ensin tarpeellinen määrä lyöntipisteitä väylän mittauslinjalle (viivalle) ja sitten määritetään kaksi pistettä joiden etäisyys toisistaam on sama kuin väylän mitattu pituus. Golfkentät tii-etäisyydet mitataan suoraan ainoastaan par 3 väylillä, par 4, 5 tai 6 väylät mitataan yleensä taitepisteiden kautta. Paina Kartta-näytössä asteriskia (*), jolloin voit määritellä tii kalibrointipisteen (punainen piste ja viiva, C-Clear näppäin siirtää pisteen samaan paikkaan kuin varsinainen tii-piste). Siirrä standardi-tiipiste haluamaasi paikkaan navi-näppäimin tai kosketusnäytön tikulla. Paina asteriskia (*) uudelleen, jolloin voit määrittää greenin sijainnin (C-Clear näppäin siirtää pisteen greenille). Siirrä pistettä kunnes, että kalibrointipisteiden väli on tii-etäisyys linnuntietä. Nyt kun näiden kaksi pisteen välinen etäisyys tunnetaan, niin myös kartan skaala ja kaikki muut pisteet voidaan laskea. Katso myös yksityiskohtaiset ohjeet Kartan kalibrointi ja strokesaver.

Kartta näppäinkomennot ja niiden muistiavut (mnemonics):

1=Määritä avauslyönti (1 lyönti)

2=Määritä toinen lyönti (2 lyönti)

3=Määritä kolmas lyönti (3 lyönti)

4=Määritä lyönti viheriölle (4g = green)

5=Keskitä kaikki lyönnit näytölle (5keskinäppäin)

6=Siirrä kuvan origoa (6o = origo)

7=Siirrä työkalupalkki (7p = palkki)

8=Määritä tii-piste (8t = tii)

9=Zoomaa karttaa (9z = zoom)

*=Määritä kalibrointipisteet (asteriski = piste)

0=Näytä/peitä etäisyyssektorit (ympyrä, sektori)

#=Vaihda metrit/jaardit (# numero)

Käytä navi-näppäimiä pisteiden määrittämisessä.

Käytä navi-keski-näppäintä vaihtamaan zoom/origo tila ja takaisin.

C-poistaa esim. vahingossa syötetyn 2. tai 3. lyönnin (siirtää myös kalibrointipisteet).

Siirry päänäyttöjen välillä kynä-näppäimellä (paitsi jos juuri editoit tekstiä, jolloin se toimii shift-näppäimenä).

Voit palata aiempaan näyttöön Back-näppäimellä.

Kuinka teen oman strokesaver suunnitelman?

Muuta karttaan määritettyjä lyöntipisteitä haluamiksesi ja talleta kartta komennolla Options->Map->Save points: teecolor.

Millaisia karttoja Strokeplan ohjelmassa voi käyttää? Voinko käyttää erillistä karttaa joka väylälle?

StrokePlan-ohjelmassa voi käyttää lähes kaikkia puhelimen tukemia kuvatiedostoja kuten png, jpg, gif, tiff. Voit käyttää karttana joko yhtä (1), 9 tai 18 kuvaa. Jos kartta koostuu 9:stä tai 18:sta kuvasta, niin ne on nimettävä seuraavasti: my_mapfile_01.png, my_mapfile_02.png, my_mapfile_03.png, ..., my_mapfile_09.png jne. Käytä kuvissa 256 väriä, jolloin muistin käyttö on tehokkaampaa. Jos käytät kentän masterplania karttana, niin suositeltava kuvakoko on noin 1200x1600 aina 1600x2000 asti. Useat pienemmät (tai suuremmitkin) kartat ovat varsin käyttökelpoisia, vaikkakin karttojen yksityiskohdat voivat puuttua tai muistin käyttö aiheuttaa ongelmia joissakin puhelinmalleissa. Kentän (18 väylän) karttojen yhteenlaskettu kokonaiskoko ei saisi olla suurempi kuin 1 Mtavu. Kooon yläraja määräytyy kuitenkin puhelimen ominaisuuksien perusteella. Uudet tiedonsiirtonopeudet sallivat hieman suuremmankin tiedostokoon, mutta 1 Mtavu yläraja on toivottavaa puhelimen käytön sujuvuuden kannalta.

Voinko jakaa karttoja muiden pelaajien kanssa? Mitä eroa on julkisella ja yksityisellä kartalla?

Sinun täytyy ladata kartta joko puhelimen tai web-sivujen Kenttäkartan lataus. kautta ensin serverille. Lataa kenttä sen jälkeen karttoineen serveriltä puhelimeesi. Puhelimessa voit tehdä kullekin tii-etäisyydelle lyöntisuunnitelmat (strokesaver) ja ladata ne serverille. Kartan serverille ladannut vastaa siitä, että karttaa saa jakaa muille pelaajille   Sisältömateriaalin lataus Strokeplan.com serverille Strokeplan Oy voi poistaa serverille ladatun kartan tai kuvan, jos epäilee sen rikkovan tekijänoikeuslakia tai muuten olevan hyvän tavan vastainen.

Joudunko maksamaan kartan lataamisesta?

Strokeplan Oy ei peri pelaajalta mitään maksuja kenttätietojen tai karttojen lataamisesta Huomaa kuitenkin, että puhelinoperaattorisi perii Sinulta datansiirtomaksua dataliikenteesi perusteella.

Millaisia Strokeplan Oy toivoo karttojen olevan? Onko kenttien/karttojen haussa mitään rajoituksia?

Valmistele karttojen kuvatiedostot huolella. Käytä mieluiten 256 värin kuvia. Työstä kartat siten, että niiden yhteenlaskettu koko olisi mieluiten alle 800 Ktavua ja enintään 1 Mtavu. Masterplan kartan koko saa olla noin alkaen 800x1200 aina 1600x2000 (3200x2000 kartatkin hyväksytään, jos ne vain toimivat useimmilla puhelimilla) pixeliä. Erillisten väyläkarttojen kuvakoko tulisi olla noin 140*300 - 240*480 pixeliä. Toivottava kuva formaatti on png, jpg, gif tai tiff ja tässä järjestyksessä eli suositeltavin muoto on png. Älä käytä bmp tai mbm kuvaformaattia, koska ne vaativat paljon muistia. Tee pelisuunnitelma kaikille kentän tii-etäisyyksille (ns. strokesaver plan). Tarkista, että kunkin väylän kalibrointipisteet ovat oikein, sillä Strokeplan Oy ei voi tehdä sitä puolestasi. Kenttätoietojen tai karttojen latausmääriä ei ole rajoitettu. Strokeplan Oy saattaa joskus joutua rajoittamaan karttojen saatavuutta taatakseen kilpailutulosten reaaliaikaisuuden.

Kuinka karttapisteet ja kartat lähetetään serverille?

Kun olet sitonut kartan oikeaan kenttään Course näytön Options->Course->Edit MapId-kentässä ja määrittänyt karttapisteet (tai osan niistä), lähetä karttapisteet ja kartta tai kartat Strokeplan serverille valitsemalla karttanäytön (Map) Options->Map->Edit: kartannimi ja sen jälkeen Options->Remote->Upload Map points sekä Options->Remote->Upload Map komennoilla. Kartat ja karttapisteet ovat nyt serverillä ja Strokeplan Oy yhdistää kartan ja kentän tiedot jakelua varten tarkistettuaan ensin kartan.

Karttojen lataus serveriltä?

Kun haet golfkentän tietoja, niin puhelimessa näytetään lista hakukriteereillä löydetyistä kentistä. Listan toisen sarakkeen kirjain C (Course tai contact) tarkoittaa, että kentästä löytyvät perustiedot. Kirjain M (Map) tarkoittaa, että kentästä löytyy myös kartta. Voit kokeilla kartan lataamista serverin tietokannasta hakemalla kenttää "Sanki" (1002) tai "Vaara" (1003).

Verkkoyhteydet

Kytkeytyykö StrokePlan-ohjelma puhelin- tai dataverkkoon minun tietämättäni?

Ei. StrokePlan-ohjelma näyttää sinulle ensin kentän puhelinnumeron, jonne olet soittamassa ja pyytää vahvistuksen ennenkuin valitsee numeron. Datayhteyden muodostus tehdään Setting-asetusten Options->Settings->Ask arvon mukaisesti.

Mitä eroa on paikallisella (local)ja serveri datalla (remote)? Voinko tallentaa golftuloskorttini pisteet myös strokeplan.com serverille?

Paikallinen data (Local data) talletetaan aina puhelimen tiedostojärjestelmään joko puhelimen muistiin tai siihen liitettyyn erilliseen muistikorttiin. Server data (Remote data) on talletettu strokeplan.com-serveriin ja voidaan ladata haluttaessa puhelimeen. Voit tallettaa tuloksesi serverille ja se myös kannattaa aina tehdä, jotta muodostaa pistekorteistasi tilastot pelaajakohtaisilla sivuilla osoitteessa Score statistics.

Jos haluan soittaa ulkomaiselle kentälle, varmistaako StrokePlan soittopyyntöni ennen kytkeytymistä?

Kyllä, StrokePlan-ohjelma näyttää valitsemasi kentän puhelinnumeron ja pyytää sinulta vahvistuksen ennen soiton aloittamista.

Pelaan ulkomailla enkä tiedä paikallisen puhelinoperaatorin datansiirtohintoja. Voinko laittaa StrokePlanin varoittamaan minua mahdollisista yhteyskustannuksista?

Score-näytön Options->Settings asetuksissa voit määrittää tiedonsiirto-asetuksen Kysy (Ask): Don't ask permission, Ask Map transfer, Ask every transfer. Arvo määrää aloitetaanko tiedonsiirto kysymättä vahvistusta (Don't ask permission) tai kysyen vahvistus kartan siirrolle (Ask Map transfer) tai kysyen vahvistus jokaiselle tiedonsiirrolle (Ask every transfer). Kartan siirron vahvistus ( Ask Map transfer) sopinee useimmille pelaajille parhaiten, jolloin vahingossa tapahtuvat suurehkot (alle 1 Mtavu) tiedostonsiirrot estyvät.

Mitä numeroita/tietoa komento "Show http traffic" näyttää näytön alareunassa?

Asetus näyttää tiedonsiirron vihreän edistymispalkin sijaan numeroina, kuinka paljon dataa on siirretty serverille tai serveriltä puhelimeen. Ensimmäinen numero on status-koodi (remote procedure call initiated, rpc on-going, reading data, writing data etc.)

wXXXXX= XXXXX tavua on lähetetty (written) strokeplan serverille.

rYYYYY= YYYYY tavua on luettu (read) strokeplan serveriltä.

Luvut kertovat, kuinka monta tavua olet lähettänyt ja vastaanottanut tietoa Strokeplan-serveriltä viimeisimmän ohjelmankäyttösi (session) aikana.

Kuinka paljon dataa siirretään esim. kentän latauksessa?

Yhden kentän koko, jossa on 2-6 tiitä eikä karttaa, on noin 1-3 Ktavua. Jos kentästä on kartta, niin kartan lyöntipisteet (ns. strokesaver) ovat n. 4-10 Ktavua. Kartan koko voi vaihdella suurestikin välillä 200-1000 Ktavua. Voit aina päättää haluatko ladata kartan vaiko et, kun lataat kentän. Jos kentästä on kartta, niin karttapisteet ladataan aina kenttätietojen yhteydessä riippumatta siitä, lataatko myös kartan. Ks. Ask Map transfer.

Kuinka suuret ovat tavanomaiset tiedonsiirtokustannukset?

Seuraavat tiedonsiirtokustannukset on laskettu olettaen, että käyttäjällä on sopimus operaattorin kanssa datansiirrosta 20 Mtavua per kuukausi, joka maksaa 4 euroa kuukaudessa.

Yhden tuloskortin siirto: noin 0.0002 € (1 Ktavu)

Kenttätietojen siirto: noin 0.002 € (10 Ktavua)

Kartan siirto: noin 0.10 € (500Ktavua)

Yo. tiedonsiirtokustannukset ovat suuntaa-antavia, tyypillisiä arvoja.

En saa puhelimellani internet-yhteyttä strokeplan palveluun?

Sinun on valittava puhelimesi yhteyksistä tavallinen internet http-protokolla, ei esim. WAP-protokollaa. Tavallisesti operaattori on nimennyt tämän yhteyskäytännön nimellä "internet". Valitettavasti myös WAP ja MMS protokollat nimetään käyttäen internet-nimeä ainakin nimen osana. Kokeile kaikkia yhteyskäytäntöjäsi ja jos mikään niistä ei toimi, niin yritä määrittää uusi yhteys, jonka osoite on "internet" tai osoite on tyhjä. Usein uuden yhteyden oletuksena on "internet". Myös operaattorisi palveleva puhelin antaa neuvoja.

Kilpailut (tournamentit)

Kuinka teen uuden kilpailun? Voinko määrittää usean kierroksen esim. 36 tai 72 väylän kilpailuja?

Voit luoda yksityiskilpailuja, jos laitat asetuksen Settings>Services=Tournament. yksityiskilpailujen lisäksi Private ,jos Sinulla on vähintään toimitsija-oikeudet (Club official), voit luoda muitakin kilpailutyyppejä (tournaments). Ole hyvä ja ota selvää, onko kentälläsi jo Strokeplan yhteyshenkilö, joka voi myöntää sinulle toimitsija-oikeudet tai ota yhteyttä info@strokeplan.com saadaksesi kilpailujen luontioikeudet kotikentällesi. Kun olet saanut oikeudet, niin valitse kenttä-näytöllä Options->Course->Edit tournament. Valitse sitten Options->Local->New entry. Syötä kilpailun ensimmäisen kierroksen tiedot ja yksityiskohdat: Kilpailun nimi (Tournament name), kilpailun alkamisaika, päättymisaika jne. Huomaa, jokaiselle 18 väylän kierrokselle on on tehtävä oma kilpailunsa (1st, 2nd, 3rd jne).

Onko kilpailuissa rajoituksia? Kuinka moni pelaaja voi osallistua?

Reikäpeli-kilpailuun voi osallistua enimmillään 512 pelaajaa, ja se tarkoittaa, että voittaja selviää 9:nellä kierroksella. Lyöntipeli-kilpailussa (tai Stableford eli piste-Bogey-kilpailussa) voi olla enimmillään 9 kierrosta (168 väylää). Pelaajamäärää ei ole rajoitettu lyöntipelikilpailussa. Strokeplan käyttää nimitystä Tournament kuvaamaan kilpailun kierroksia, joita on tavallisimmin 4, mutta myös 1, 2 tai 3 varsinkin pienemmissä kilpailuissa. Tavallisesti kaikilla neljällä kierroksella pelataan 18 väylää ja kierrokset pelataan samalla kentällä yleensä perättäisinä päivinä. Huomaa, että StrokePlan kilpailut (tournaments) voidaan määrittää hyvin joustaviksi: esim. kaksi eri ryhmää voi aloittaa kilpailun eri kentiltä ja vaihtaa kenttiä keskenään seuraavana päivänä. Myöskään kierrosten ei tarvitse koostua aina 18 väylästä vaan kilpailu voidaan pelata myös esim. 9 väyläisenä. StrokePlan-ohjelmassa käytetään nimitystä Tour tarkoitettaessa useilla kentillä pelattavia kilpailuja eli tournamentteja.

Miksi kilpailujen lähtöryhmien väli määritellään sekunteina?

Syöttökenttä tullaan muuttamaan minuutti:sekunti muotoon lähitulevaisuudessa.

Kuinka avaan kilpailujen tulos-Websivun?

Valitse Options->Course->Web leaderboard joko tuloskortti-näytössä tai Kentän Options->Course->Edit tournament-näytössä.

Kuinka rajoitan seuraaville kierroksille pääsevien pelaajien lukumäärää?

Ensimmäisen kierroksen Cut limit määrää kuinka paljon pelaajia voi ilmoittautua tai ottaa mukaan. Reikäpeli-kilpailussa ilmoittautuneiden kilpailijoiden lukumäärä tulee olla kahden (2) monikerta: 2, 4, 8, 16, 32 jne. ja varsinaista Cut limit arvoa ei tässä pelityypissä tarvita. Lyöntipeli-kilpailussa Cut limit voidaan antaa joko pisterajana Cut at score tai pelaaja lukumääränä Cut at player count. Pisterajan alle tai pisterajaan pelanneet pääsevät mukaan seuraavalle kierrokselle tai jos Cut limit on pelaajalukumäärä, niin tuloslistalta otetaan lukumäärän mukainen määrä pelaajia sekä myös viimeisen jatkoon otetun pelaajan pistemäärän saavuttaneet muut pelaajat.

Kuinka pelaajat rankataan? Miten reikäpeli pelaajaparit määritellään?

Valitse Options->Remote->Rank players hakeaksesi listan kierroksen pelaajista. Listan ensimmäinen on parhaaksi rankattu, seuraava toiseksi paras jne. Siirrä pelaajat haluamaasi järjestykseen käyttäen navi-näppäintä. Navi-keski valitsee siirrettävän pelaajan, navi-ylös-alas siirtää pelaajan sijoitusta. Navi-keski uudelleen lukitsee pelaajan haluttuun kohtaan ranking-listaa. Kun järjestys on määritetty, valtse Options->Upload rankings ja siirrrä lista Strokeplan-serverille. Reikäpelissä kilpailija-parit muodostetaan paras-viimeinen, toiseksi paras-toiseksi viimeinen jne. ja ranking-listaa sovelletaan aina reikäpeli-kisan ratkeamiseen saakka. Lyöntipelissä rankingia sovelletaan ensimmäiseen kierrokseen ja parhaimmat pelaajat lähtevät viimeisinä. Seuraavilla kierroksilla lähtöjärjestys määräytyy edellisten kierrosten tulosten perusteella parhaiden pelaajien lähtiessä aina viimeisinä.

Kuinka lataan haluamani golfkentän kilpailut puhelimeeni?

Valitse ja hae ensin haluamasi kenttä joko Options->Course->Local tai Options->Course->Remote. Sen jälkeen tuloskortti-näytöllä valitse Options->Course->Download tournaments tai tournament-näytössä Options->Remote->Download tournaments (Huomaa, että haku tehdään tournament-näytössä olevan kentän mukaan, eikä kenttä-näytön valinnan perusteella). Siirrä kursori tournament-näytön ylimpään Tour ID-kenttään ja paina navi-keski-näppäintä Lista kilpailuista avautuu ja voit valita navi-ylös-alas-keski-näppäimellä haluamasi kilpailun.

Kuinka talletan kilpailun väli- tai lopullisen tuloskortin strokeplan.com serverille?

Valitse tuloskortti-näytöllä Options->Score->Upload score ja pisteet lähetetään serverille. StrokePlan-ohjelma tallettaa samalla pisteet myös puhelimeesi, joten sinun ei tarvitse enää erikseen tallettaa paikallista kopiota pisteistä.

Kuinka lisään kilpailun web-sivulle esim. Driving distance kisan 15. väylältä?

Syötä pituuslyöntikisan tulokset kilpailun huomautuksiin eli Notes-kenttään ja talleta kilpailu serverille valitsemalla Tournament-näytössä Options->Remote->Upload tournament. Huomautus-kentän sisältö päivitetään kilpailun tulosten wwww-sivulle osoitteesta strokeplan.com/golf/Scores.aspx löytyvän tulostaulu-listan kilpailusivulle.

Miten tulosten samanaikainen päivitys toimii? Voiko kaksi pelaajaa muuttaa samaa tulostietuetta, niin että ne synkronoidaan?

Kyllä, Strokeplan-serveri tarkistaa, kuka on päivittänyt viimeksi mitäkin pistekorttia. Jos jollakin toimitsijalla tai pelaajalla on vanhentuneet pistetiedot, niin hänen tietonsa päivitetään, jos ja kun hän yrittää lähettää vanhentuneita tietoja. Koko kilpailun tuloskortit ladata myös oma-aloitteisesti Tournament-näytön komennolla Options->Remote->Download players & scores edellyttäen, että sinulla on toimitsija-käyttöoikeudet kentälle.

Mikä on kenttä- tai kilpailuorganisaatio ja kuinka myönnän toimitsijaoikeudet haluamilleni henkilöille?

Kilpailuorganisaatio muodostetaan useimmiten klubin vapaaehtoisista. StrokePlan-ohjelmassa kentän-ylläpitäjä (Course administrator) voi myöntää toimitsija-oikeudet haluamilleen pelaajille, jotka ovat rekisteröityneet StrokePlan-palveluun. Kilpailukentästä tulee väliaikaisesti toimitsijan kotikenttä (ellei se ole sitä jo ennestään), jotta hän voi toimia klubin/kentän toimitsijana ja ladata tai muuttaa tuloskortteja, tehdä kilpailun pelaajien ranking- ja lähtölistan jne. Lisäksi kaikkien kilpailuorganisaation jäsenten puhelinnumerot ovat helposti organisaation jäsenten valittavissa, jolloin yhteydenpito on vaivatonta myös toisilleen ennestään tuntemattomien toimitsijoiden välillä. Voit katsoa kenttäsi organisaatiota, jos sinulla on toimitsija-oikeudet Score-näytön komennolla Options->Settings ja edelleen Options->Delegate->Show organization. Voit soittaa kilpailu-organisaation jäsenelle valitsemalla navi-keski-näppäimellä, edellyttäen että hän on antanut puhelinnumeronsa pelaajatiedoissaan.

Tietoturva

Miksi toisen pelaajan on vahvistettava pisteet puhelimen omistajan lisäksi?

Tuloskortin digitaaliset allekirjoitukset tarvitaan vain, jos kotikenttäsi voi ottaa tulokset vastaan sähköisessä muodossa ja heillä on sopimus Strokeplan Oy:n kanssa. Puhelimen omistaja on yleensä tuloskortin ensimmäinen "allekirjoittaja". Hän voi vahvistaa kierroksen kaikkien muiden pelaajien tuloksen, mutta ei omaa tulostaan. Jonkun muun kierroksen pelaajista on vahvistettava puhelimen omistajan tulos kierrokselta. Klubikilpailussa pisteet voidaan haluttaessa katsoa vahvistetuksi ilman toista allekirjoitustakin, sillä kaikki pelaajat tarkistanevat toistensa pisteet muutenkin.

Ainakin kahden pelaajan on allekirjoitettava "sign" tuloskortti. Olin mukana kierroksella, voinko vahvistaa kierrostuloksen toisen pelaajan puhelimella?

Tuloskortin digitaaliset allekirjoitukset tarvitaan vain, jos kotikenttäsi voi ottaa tulokset vastaan sähköisessä muodossa ja heillä on siitä sopimus Strokeplan Oy:n kanssa. Voit käyttää samaa puhelinta edellyttäen, että olet rekisteröitynyt Strokeplan-palveluun. Puhelimen omistaja on siis pitänyt tuloskorttia teille molemmille. Hän toimii yleensä yhtenä tuloksen allekirjoittajana. Kummankin teistä tulee tarkistaa hänen puhelimessaan olevan kierroksenne tulokset ja allekirjoittaa tuloskortti, jotta Strokeplan Oy voisi välittää tuloskortin edelleen kotiseuroillenne tasoituksenne laskemista varten. Allekirjoittaminen tehdään seuraavasti: Siirrä kursori omaan pelaaja-sarakkeesesi. Valitse sitten Options->Player->Edit. Siirry alas Credentials-kenttään ja syötä oma Credentials-tunnuksesi (puhelimen omistajalla se on valmiina). Valitse sitten Options->Sign scorecard, jolloin allekirjoitus lähetetään Strokeplan-serverille. Syöttämäsi allekirjoitus poistetaan heti puhelimesta, kun serveri on vahvistanut saaneensa sen. "Credentials" on sinun toinen salasanasi tai puumerkkisi, jota käytät, kun haluat allekirjoittaa jonkun toisen puhelimella tuloskortin tai kirjautua tulos- ja tilastosivuillesi Strokeplan serveriin. Voit verrata sitä vaikkapa pankkikortin tunnukseen. Vaikka Strokeplan-server muodostaakin vaikeasti muistettavan Credentials-kentän arvon, voit muuttaa sen haluamaksesi. Käytä vaikka jotakin helposti muistettavaa, mutta vaikeasti arvattavaa kirjain numeroyhdistelmää, yhteensä 4-8 merkkiä. Älä koskaan käytä credentials pin-koodina mitään henkilökohtaista tunnustasi (esim. pankkikortin numeroa tms.) tietoturvasyistä. Jos haluat jostain syystä poistaa allekirjoituksen tuloskortista, niin voit tehdä poiston allekirjoittamalla tuloskortin uudelleen. Puhelin näyttää kuinka moni kierroksen pelaajista on vahvistanut tuloskortin. Kaksi tai useampi tarkoittaa, että tulokset voidaan siirtää kotiseuroillenne. Yksi allekirjoitus ei riitä (vaikkakin yksi pelaaja voi vahvistaa muiden tulokset). Jos korttia ei ole allekirjoittanut kukaan niin, tuloskorttia ei myöskään lähetetä kotiseuroille. Kokeile allekirjoittaa sama kortti useamman kerran!

Miten internet-yhteys on suojattu ja salattu? Mitä seurauksia ja hyötyjä salauksesta on?

Salaus takaa, ettei kukaan voi lähettää mitään tietoa strokeplan-serverille esiintyen jonain toisena pelaajana. StrokePlan käyttää pankkiyhteystason AES-salausta salaten vain pelaajia koskevan tiedon. Koska vain pelaajan yksityisyyden kannalta oleellinen tieto salataan, niin salaus on huomattavasti nopeampi kuin esim. https salaus. StrokePlanin käyttämä tekniikka sallii myös salaamattoman WLAN-tukiaseman käytön tietoturvan vaarantumatta. Salauksen murtaminen vie keskimäärin 27 328 509 738 828 päivää, mikäli murtamista yrittävä pystyy tutkimaan 1 000 eri avain-vaihtoehtoa sekunnissa. USA:n viranomaisilla ei ole USA:n lain mukaan oikeutta asentaa StrokePlan-ohjelmaa virkakäyttöön tarkoitettuihin puhelimiinsa ohjelmassa käytettävän vahvan salauksen vuoksi.

Miksi StrokePlan-ohjelma ei ole täysin hyväksytty Symbian sovellus vaan "self-signed Symbian application"? Täyttääkö StrokePlan standardin vaatimukset?

StrokePlan-ohjelma käyttää lähes aina Symbian-standardin mukaisia käytäntöjä, mutta ohjelman poistorutiini poikkeaa Symbian suosituksesta (pelaaja- ja kenttätiedot säilyvät uudelleen asennuksessa). Kaikki tekniset toiminnot (esim. kuinka StrokePlan-ohjelma käyttää verkkoyhteyksiä, muodostaa puheluita, allokoi muistia, virran kulutus tms.) noudattavat täysin Symbian standardeja. Koska monet puhelinoperaattorit estävät jopa virallisten Symbian testitalojen testaamien sovellusten asentamisen myymiinsä puhelimiin (ns. "walled garden"-käytäntö), niin Strokeplan on päätynyt noudattamaan "self-signed"-hyväksyntää.

Miksi Strokeplan salaus-avain "Encrypt.key" ja pelaajan salasana "Credentials" ovat selväkielisiä?

Puhelin on henkilökohtaista omaisuuttasi ja Strokeplan Oy ei katso tarpeelliseksi käyttää niille suojausta. Salasanat ovat näkyvillä, jotta voit helpommin muistaa ne. Voit muuttaa Credentials-salasanaa milloin vain. StrokePlan-ohjelma voi tukea enimmillään 16 merkin salasanoja. Käytä Credentials-kentässä 4-8 merkin pituista arvoa.

Yksityisyyden suoja

Mitä pelaaja "Search privacy" tarkoittaa ja mikä on sen sopiva taso minulle?

Pelaajan yksityisyys Player Search privacy määrittää, kuinka muut pelaajat voivat hakea pelaajatietojasi strokeplan.com-serveriltä. Vapaasti etsittävä Freely searchable pelaaja löytyy esim. kentän tai nimen osan tai nimikirjaintenkin perusteella. Nimen on täsmättävä Name has to match tarkoittaa että pelaajan nimi on kirjoittava täysin oikein. Pelaajasalasanan on täsmättävä Credentials has to match tarkoittaa, ettei kukaan voi löytää tietojasi, ellet anna hänelle pelaajatunnustasi tai paremminkin, hae itse tietojasi hänen puhelimeensa. Haun jälkeen haku-parametrit puhdistetaan aina puhelimen muistista. Muista, että voit muuttaa Credentials-arvoasi milloin tahansa omalla puhelimellasi, jolla olet rekisteröitynyt. Käytä 4-8 merkin mittaista Credentials-arvoa.

Mitä pelaajan salasana "Credentials" tarkoittaa miksi ne ovat näkyvissä pelaajatiedoissa?

Credentials on sinun toisen pelaajan puhelimen pistekortissa tarvitsema "allekirjoitus", kun vahvistat puhelimen omistajan tuloksen hänen puhelimellaan. Lisäksi tarvitset Credentials-arvoa, kun kirjaudut piste- ja tilastosivuillesi strokeplan serveriin. Credentials-kenttää voit käyttää myös vahventamaan yksityisyyden suojaasi, muut pelaajat eivät voi hakea pelaajapelaajatietojasi, jos haku tapahtuu credentials-arvon perusteella, ks. myös edellinen vastaus.

Voinko vaihtaa asetusten salaus-avaimen ("Settings" Encrypt.key)?

Et voi. Strokeplan käyttää vahvaa tiedonsalausta ja sinun on käytettävä sitä Settings salaus-avainta, jonka Strokeplan Oy on sinulle sähköpostissa lähettänyt. Voit kuitenkin vaihtaa salanasi tyhjentämällä Setting Encrypt.key kentän ja valitsemalla ensin Options->Player->Edit ja sitten Options->Remote->Register/modify. Uusi asetusten salaus-avain Settings Encrypt.key lähetetään sinulle sähköpostissa. Vanha salaus-avaimesi on edelleen voimassa aina siihen asti, kunnes alat käyttää uutta salaus-avaintasi.

Voinko vaihtaa "Credentials" koodini pelaajatiedoissa?

Kyllä voit. Credentials-arvoa käytetään tuloskortin allekirjoitukseen. Voit vaihtaa arvoksi haluamasi merkkijonon, käytä 4-8 merkin mittaista arvoa.

Voivatko muut pelaajat hakea sähköpostiosoitteeni tai puhelinnumeroni Strokeplan.com tietokannasta?

Muut pelaajat eivät koskaan näe sähköpostiosoitettasi tai puhelinnumeroasi. Tietojasi ei voida myöskään hakea niitä käyttäen. Tähän sääntöön on yksi poikkeus sekä myös poikkeuksen poikkeus: jos osallistut kilpailuun, niin samalla pelivuorolla lähtevät pelaajat saavat yhteystietosi, jotta voitte sopia tapaamisen tai tutustua toisiinne ennakolta. Poikkeuksen poikkeus: jos olet määrittänyt pelaajatietojesi haussa, että pelaajasalasanan on täsmättävä Credentials has to match, niin muut pelaajat eivät saa milloinkaan yhteystietojasi, eivät edes vaikka lähtisivät kilpailussa samalla pelivuorolla kuin sinä.

Mitä hyötyä minulle on tallettaa puhelinnumeroni strokeplan tietokantaan? Jakaako Strokeplan näitä tietoja muille?

Strokeplan Oy ei anna puhelinnumeroasi tai sähköpostiosoitettasi kenellekään ulkopuoliselle, riippumatta siitä oletko tilannut palvelun vai et. Jos osallistut kilpailuihin, niin kentän toimitsijat voivat hakea yhteystietosi voidakseen tiedottaa esim. viime hetken muutoksista yms. Myös samalla pelivuorolla lähtevät kanssakilpailijasi saavat yhteystietosi, kun he lataavat puhelimeensa kilpailunne tuloskortin. Puhelinnumero ei ole pakollinen tieto ja voit aivan hyvin osallistua kilpailuihin antamatta puhelinumeroasi. Myöskään Strokeplan-järjestelmä ei tarvitse puhelinnumeroasi. Puhelinnumerostasi on kuitenkin hyötyä kilpailu- ja ongelmatilanteissa sekä silloin, jos olet mukana kilpailuorganisaatiossa esim. toimitsijana.

Mikä on Strokeplan Oy:n tietosuojakäytäntö ja minkä maan tietosuojalakeja sovelletaan?

Strokeplan Oy noudattaa Suomen lakeja ja Euroopan Unionin tietosuojadirektiivejä. Strokeplan Oy:n tietosuojakäytännöistä löydät kuvauksen linkistä Yksityisyydensuoja

Jos kadotan puhelimeni, kuinka ilmoitan Strokeplan Oy:lle asiasta?

Ole hyvä ja ilmoita katoamisesta Strokeplan Oy:lle sähköpostitse info@strokeplan.com

Kentän oheistapahtumat ja ilmoitustaulu

Mikä on Strokeplan ilmoitus-toiminto (Advertise menu) ja voinko estää ilmoitukset kokonaan?

Voit estää ilmoitusten näytön ja haun kokonaan asettamalla Options->Settings->Advertising=Don't show.

Mitä ovat kentän oheistapahtumat ? Voinko lisätä uusia tapahtumia?

Golfkenttäsi toimitsijat voivat tiedottaa kentän käyttäjille kaikenlaisista kenttää, klubia, jäseniä tai vieraspelaajia koskevia tai mahdollisesti kiinnostavia asioita. Tällainen ilmoitus on vapaamuotoinen, enimmillään n. 1000 merkkiä ja mukaan voi laittaa voimassaoloajan, joten ilmoitustaulun viestit ovat ajantasaisia. Esimerkkeinä voi mainita välinevalmistajien demopäivät, talkoot, klubitapahtumat yms.

Kuinka käytän kotikenttäni ilmoitustaulua? Mitkä ovat Strokeplanin säännöt ilmoituksille ?

Vain Strokeplan-palvelun tilaajat voivat käyttää ilmoitustaulua. Voit jättää ilmoituksia kotikenttäsi ilmoitustaululle, ja esim. myydä yksityishenkilönä tavaraa, pelilippuja, yms. et voi jättää kuitenkaan kaupallisia ilmoituksia. Ilmoitusten enimmäiskoko on noin 1000 merkkiä.

Millaisia kaupallisia ilmoituksia voidaan käyttää StrokePlan-ohjelmassa?

StrokePlan-ohjelma tukee laajasti erilaisia sisältöjä: video ja äänitiedostot (serverimme ei tue ns. streamausta), kuvia, www-linkkejä, sekä muotoiltu että pelkkä tekstisisältö on myös tuettu. Jokainen ilmoitus koostuu URL www-linkistä/sähköposti/puhelinnumero tiedoista ja koko puhelimen näytön kokoisestä kuvasta sekä toisesta sisältötiedostosta. Tämän toisen sisältötiedoston käyttö edellyttää, että vastaanottava puhelin tukee ao. formaattia ja riippuu puhelimen multimediaominaisuuksista. Tällä hetkellä Strokeplan Oy ei salli toisen sisältötiedoston käyttöä.

Muita kysymyksiä

Onko Strokeplan Oy:llä puhelinneuvontaa? Millä kielillä voitte tarjota apua esim. kilpailun aikana? Mikä on puhelinpalvelunne hinta?

Ota yhteyttä Strokeplan Oy:n info@strokeplan.com

sopiaksesi etukäteen kilpailunaikaisesta puhelinneuvonnasta.

Miksi nimenne kirjoitetaan valillä "Strokeplan" ja toisinaan taas "StrokePlan"?

Strokeplan viittaa yhtiön nimeen tai serveri-ohjelmaan. StrokePlan taas on puhelimeen asennettu sovellus.

Kuinka lähetän sähköpostin ohjelman virheellistä toiminnasta Strokeplan Oy:lle?

Strokeplan-ohjelmassa on automaattinen virheilmoitusten raportointi, mutta sinun on hyväksyttävä virheilmoituksen lähetys ennenkuin se lähetetään sähköpostitse. Muista virheistä voit kertoa tai esittää parannusehdotuksia sähköpostitse osoitteseen info@strokeplan.com

Listojen näppäinkomennot ja päänäytön vaihto

Käytä navi-oikea ja navi-vasen näppäintä pitkien listojen selaamiseen 5 riviä kerrallaan. käytä kynä-näppäintä siirtyäksesi päänäytälle paitsi edit-tilassa, jolloin kynä-näppäin on shift eli vaihto näppäin. Jos olet asentanut puhelimeesi jo ohjelman, joka käyttää kynä-näppäintä johonkin pikavalintaan, niin joudut silloin siirtymään päänäyttöjen välillä komennolla Options->View->Haluttu näyttö.

Lista valikkokomennoista, käytä kynä-näppäintä siirtymiseen päänäyttöjen välillä.

 • Score view
  • Score
   • Upload score
   • Edit:
    • Remote
     • Publish/Remove
     • Create teetime
     • Remove teetime
     • Participate tournament
     • Remove participation
     • Search
    • Local
     • New entry
     • Save entry
     • Remove
     • Close
    • View
     • Scorecard
     • Course
     • Map
   • Save local
   • Select local
   • Search remote
   • Remove local
  • Player
   • Select local
   • Search remote
   • Add to card
   • Remove from card
   • Edit
    • Remote
     • Register/modify
     • Search
     • Sign/unsign scorecard
     • Link/remove
    • Local
     • New entry
     • Save entry
     • Remove
     • Close
    • Show
     • Tee
     • Par
     • Hcp
     • Stableford aka P-Bogey
    • Track
     • FIR
     • GIR
     • Putts
     • Special
    • View
     • Scorecard
     • Course
     • Map
   • Call
  • Course
   • select Local
   • Search remote
   • Download tournaments
   • Download leaderboard
  • View
   • Scorecard
   • Course
   • Map
  • Show
   • Full screen
   • Network traffic
   • 18 holes
   • 9 holes
  • Settings
   • Local
    • New entry
    • Save entry
    • Remove
    • Close
   • Delegate
    • Show organization
    • Advertiser
    • Club official
    • Course admin
    • Superuser
    • Restore authority
   • View
    • Scorecard
    • Course
    • Map
  • About
  • Exit
 • Course view
  • Course
   • select Local
   • Search remote
    • Find courses
    • View
     • Scorecard
     • Course
     • Map
   • Events & Ads
   • Edit course
    • Upload course
    • Local
     • New entry
     • Save entry
     • Remove
     • Close
    • View
     • Scorecard
     • Course
     • Map
   • Edit tournament
    • Upload tournament
    • Download tournaments
    • Create teetimes
    • Show playerlist
    • Rank players
    • Download players & scores
    • Refresh leaderboard
    • Download leaderboard
  • Columns
   • Add tee
   • Remove tee
   • Par & Hcp
   • Women's par & Hcp
   • Modify
  • Contact
   • Call
   • Email
   • Open Web:
  • Advertise
   • View ads & events
    • Show
     • All
    • Contact
     • Call
     • Send SMS
     • Email
    • View
     • Scorecard
     • Course
     • Map
   • Announce events
   • Book display ad
   • Book classified ad
   • Edit
    • Local
     • New entry
     • Save entry
     • Remove
     • Close
    • View
     • Scorecard
     • Course
     • Map
   • Upload ad
  • View
   • Scorecard
   • Course
   • Map
  • Exit
 • Map view
  • Map
   • Zoom
   • Fit to screen
   • Save points
   • Edit map
    • Remote
     • Upload tee points
     • Upload all tees points
     • Upload mapfile(s)
    • Copy mappoints
    • Local
     • New entry
     • Save entry
     • Remove
     • Close
    • View
     • Scorecard
     • Course
     • Map
   • Find courses
   • View
  • Point
   • Origo
   • Tee
   • 1st stroke
   • 2nd stroke
   • 3rd stroke
   • Green
   • Standard tee
   • Standard green
  • Distance
   • Green
   • Tee
   • Meters
   • Yards
   • Clear point
   • Move tool
  • View
   • Scorecard
   • Course
   • Map
   • Exit